9. december 2008

09.12.2008- Avto

Mi smo ok in vroce nam je, zdaj smo se ze malo aklimatizirali.Je zares zelo vroce ,cca34 c in zelo vlazno, pijemo ga kot zolne, vodo da ne bo pomote.
Danes smo v najvecji vrocini iskali Apollo car rental in se sprehajali gor in dol po doooooolgih ulicah Cairnsa. V imeniku so imeli star naslov in jih nismo nasli. Ob 12.30 se je koncno nekdo spomnil, da so se preselili cisto na sever, blizu letalisca in da do tam ne moremo pes, torej smo v vzeli taxi. No v glavnem smo vecino dneva porabili za iskanje avtomobila in urejenje dokumentov. Nato je sledila prva voznja po levi in Mateju gre prav dobro, no na parkiriscu so se vsi ustavili, ko je pripeljal po desni.
Potem pa shoping :) bolj kot ne potreben, ker me je Tinka polulala, ko je v mojem narocju zaspala. Njo se daje casovna razlika in bi samo spala. Danes je bil zanjo tudi bolj bruhalni dan, ni nic jedla, samo pila in popoldne spala.Upam da bo jutri bolje, ko se bo naspala. Oko je ze skoraj dobro, torej ni panike.
Jutri gremo na izlet v Kurando, za pol dneva. Popoldne pa na Esplanade Cairnsa: kopanje,kopanje, kopanje , soncenje(v senci), in uzivanje.
Tukaj so vsi full prijazni in ustrezljivi,samo taxist je 2x pritistnil extra rate... kar pomeni, da je se malo ve zasluzil.

2 komentarja:

Nika pravi ...

Hojla!
Joj tele zadnje fotke pa res zbudijo skomine in spomine...tukaj ja pa dež, dež, dež ( NE sneg ) in je čist turobno!
Če ste še v Cairnsu morate obvezno še v aboriginski kulturni center Tjapukai (pod Kurando), ki je od vseh ki smo jih mi videli najboljši; imajo najzanimivejši program, mi smo bili tudi v enem centru v Townswillu pa je bil precej brez vezen, se pa splača ustavit v Townswillu za dan,dva, ker imajo ful lepo esplanado, pa zelo lepa je tudi v Airlie Beachu.Ali spite v hiški ali v šotoru?Jasna,a kaj voziš?? :))

Uživajte!!!!
lp Križanič-i

Popotovanja pravi ...

Ne ne upam si vozit.Tudi Mateja vcasih zmede, ce ni nikogar na cesti.
smo bili v Tjapukai centru. slike in komentar sledijo kmalu.
lp od Ravnikarjev, ki hodijo po vasih stopinjah.(no mal so ze zabrisane):)