14. december 2008

12.12.2008 - Cape Tribulation

Danasnje jutro je bilo zelo dolgo, saj smo se zbudili ze ob 5.30 in ob 6-ih smo bili ze na najblizji plazi, ob 7-ih pa je bilo ze peklensko vroce. Stanujemo na kmetiji kjer pridelujejo tropskom sadje in ki smo ga dobili tudi za zajtrk,mjamji, mjami in se enkrat mjami.Pol ovice tega sadja sicer ne poznamo, a je vseeno dobro.

Po kratkrem pocitku poobilnem zajtrku in kratki tropski nevihti, ki skoraj ni ohladila ozracja , smo sli raziskovat okolico.6 km naprej od Cape Tribulationa se za normalna vozila konca pot, to pomeni da za nadaljevanje potrebujes 4 WD. Lahko bi sli z nasim passatom ampak je prenizek (tistim iz Slovenije), ker je ponekod, kjer se precka potok, voda zelo visoka.Posebnost Cape tribulationa je tudi to da celoten del Daintree rainforesta nima elektricne energije, telefonskega omrezja in tudi Gsm ne vlece.Tako da smo se javili domov samo preko za kratek cas in se to preko satelitske povezave.

No tam kjer se konca pot za normalna vozila je cudovita reka, v kateri v spodnjem toku plavajo krokodili, v zgornjem smo se pa mi.Naredili smo si manjsi piknik ob reki in uzivali v prijetnem okolju dezevnega gozda.

DRAGA SESTRICA, VSE NAJBOLJSE !!!!!!!(kmalu bos 30 ;) !!!!!!)

No jutri pa gremo na ....... VELIKI KORALNI GREBEN!!!!! jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
















Ni komentarjev: