10. december 2008

10.12.08-Kuranda, koale, kenguruji, Skyrail

Najprej hvala vsem , ki pisete komentarje.Smo jih full veseli in sporocamo vsem tistim, ki so bili tu, da smo jim bili, tudi mi takrat fous( a ne Nika in Maja).Oglasajte se naprej, vidve pa lahko tudi s predlogi.

Danes je dan minil v znamenju voznje z vlakom skozi 15 tunelov v mesto Kuranda, ki lezi 350m nad morsko gladino in globoko v tropskem gozdu in ki so jih rocno izkopali.Voznja je trajala cca 1 uro in pol. Vmes je bilo nekaj cudovitih razgledov, na Barron Falls-slapovi in vse od Koralnega morja. Ni bil sicer najbolj jasen dan , bil pa je zelo vlazen in vmes je tudi dezevalo, kar skoraj nismo opazili, ker smo bili tako ali tako prepoteni.

V Kurandi smo si ogledali trznico, kjer si je Matej kupil dundee klobuk, je ze pravi Avstralec.Ogledali smo si zavetisce metuljev,zavetisce koal ,kengurujev in tudi nekaj krokodilov so imeli. Punci sta si kupilei tudi prvobitno morilno sredstvo- bumerang in to od cisto pravega aborigina. V dolino smo s vrnili z Skyrail- zicnico, ki gre tik na vrhovi dreves tropskega gozda-super razgled. Ko smo se vrnili v kamp je sledilo obvezno ohlajanje v bazenu , vecerja in ob 5 smo utrujeni zaspali.

Punci sta ok, Tinkara je prisla k sebi, vceraj popoldne je spala , se zbudila ob 2h ponoci, se najedla in zjutraj je bila kot pticka na veji.Sara pa pridno zbira spominke in jih lepi v zvezek, rise vtise dneva in zelo pridna.

No in se nekaj utrinkov z danasnjega dne























2 komentarja:

Mateja pravi ...

Kuuuul! ko pridete nazaj bota Jure in matej lahhko po Trnovcu harala s klobuki (glede na to da sva midva juretovega dejanko kupila na sydnejskem letališču dejansko no novozelandski ampak avstralski! :)
nima veze, dol od "taspodnjih"

uživejte, se veselim že novih dogodivščin in slik.

katarina pravi ...

Vidim da zelo uzivate v Avstraliji, tukaj v Peruju je tudi super :)

Se naprej se lepo imejte in se ze veselim novih objavc in slikic na blogu. Tako da pridno objavljajte.

Lp