27. december 2008

27.12.2008 - Coffs Harbour, Nambucca Heads

Ker so se v NSW zacele pocitnice in so vsi pobegnili na dopust, zato imamo kar nekaj tezav z iskanjem prenoscisca. Dan smo zakljucili v Nambucca headsu in danes mocno dezuje.


26.12.2008 - Surfers Paradise, Ballina

Zadnje dni smo naredili ze toliko kilometrov in videli koliko novih stvari, da se ze ne spomnimo vec kje smo se zjutraj zbudili.
26.12.2008---- BOXING DAY, ZACELE SO SE RAZPRODAJE!!!! Da se ti zmesa. Jih sploh ne moremo vec poslusati, reklam namrec.VSe je vsaj 200 AUD ceneje. pridite in kupite.
No zjutraj smo zapustili naso bozicno rezidenco, pomahali Brisban-u in se odpravili proti Paradisu, Surfers Paradisu.
Tu je ze opaziti , da iz enostavnega in prijetnega North Quenslanda prihajamo na sminkersko obalo, boljse hise, Avtomobili(ML,Lexus, nizka platisca.... sminkeraj. Se celo prvega pasata smo videli.)
No in seveda skyskraperji!!!!
Surfers Paradise je znan po dolgi pesceni plazi, dobrih valovih, bejbah, ki se prazijo na plazi in trumah Japonckov.
Morje je v primerjavi s tropskim zelo mrzlo, ampak ko si noterje ok. DA bi tu kdo plaval ni varijante, vsi samo skacejo v valove, ko so zelo visoki in mocni.
Najbolj so bili vsec Sari, Tinkara pa je bolj kot ne bezala pred njimi.

Pot smo nadaljevali proti Byron Bayu,vmes pa smo prestopili tudi drzavno mejo in sicer smo sedaj ze v NEW SOUTH WAllesu.

Prenocili smo v Ballini.













25.12.2008 - Redcliffe




Bozicni dan smo preziveli kot pravi Avstralci, s hladno hrano na plazi. Dopoldne smo si ogledali majhmo mestece Redcliffe, popoldne pa preziveli ob bazenu.Slikali pa bolj malo.

24.12.2008 - Brisbane

Na poti iz Avstralija ZOO je padla odlocitev, da Bozica ne bomo preziveli v sotoru.Zato smo si 12 km od Brisbana privoscili ensuite cabin, kot pravijo tukaj, v bistvu pa gre za majho hisico.Dopoldan smo preziveli v velllllllllllllllllllllikem nakupovalnem srediscu, , kjer smo si kupili hrano za bozicno vecerjo.
Popoldan pa smo si ogledali veliko mesto Brisbane.









23.12.2008 - Avstralia ZOO

Must see, ce prides v Avstralijo, je tudi Avstralija zoo, od zdaj ze pokojnega Steva Irvina.Bilo je super, saj smo tam preziveli celih 8 ur.