14. december 2008

14.12.2008 - Daintree river, Mareeba, Atherton

Danes smo zapustili Cape Tribulation in naso cudovito gostiteljico Dawn, pri kateri smo se pocutili kot doma.Se perilo nam je oprala, vsako jutro posregla s cudovitm tropskim sadjem, no v glavnem bilo je fantasticno pri njej. Se celo punci sta dobili prijateljico Zoe . Kar malo tezko smo se poslovili, ampak treba je na pot,ker nam bo sicer zmanjkal o casa.

Na poti proti Mareebi in Athertonu, smo zopet preckali Daintree river in se na njenem levem bregu odpravili na lov za krokodili, samo krokodilov ni bilo, ker jim je prevroce, da bi se kazali. Je rekel v vodic, da so vsi normalni (krokodili in ljudnje) ob 12 uri v senci in se hladijo, ne pa da postopajo okrog po vrocili. No v glavnem krokodilov ni bilo.Baje je najbolji cas, da jih opazis v casu od maja do septembra,.... bomo morali se enkrat priti...... :)

Ker smo vodo samo od dalec gledali, bilo pa nam je ze zelo vroce, smo se ustavili se v Mossman Gorgu, kjer so tolmuni in se da v njih zelo prijetno ohladiti.

Nato smo pot nadaljevali proti notranjosti v Tablelands oz. Proti mestu Mareeba, kjer pridelujejo kavo, kjer so ogromni nasadi manga, lichija in banan, ki imajo tukaj cisto drug okus kot tiste, ki jih kupimo v Ljubljani.

No po malem smo tudi atrakcija, vsak nas vprasa od kod smo, nekateri celo vedo kje je Slovenija,,,, vecinoma so to turisti, ki jih srecujemo.

Proti veceru smo prispeli v Atherton Big 4 camp, kjer bomo prvic spali v sotoru. Sledilo je obvezno kopanje v bazenu in nato obv BBQ, brez katerega pa tukaj ne morejo.Jutr i pa naprejJ. Lep pozdrav vsem , kot slisimo v zasnezeno Slovenijo.

DRAGA MAMI VSE NAJBOLJSE OD NAS 4IH.

POLJUBCEK.









Ni komentarjev: