14. december 2008

11.12.2008 - Tjapukai, Palm cove, Mossman, Cape tribulation

Danes smo zapustili naso prelepo hisico v Cairnsu in se podali naprej proti severu. Nasa prva postaja je bil Aboriginski center Tjapukai, kjer smo si spoznali nekaj aboriginov, se naucili pesmico, si ogledali predstavo, kjer so nas naucili nekaj njihovih besed in nam pokazali kako se zakuri ogenj, nato so nam povedali nekaj o njihovih domacih zdravilih in nato pa se kako se mece bumerang. Mislim da nam je za prvic slo kar dobro.
Po ogledu smo pot nadaljevali proti mestu Palm cove, ki ima 4 milje dolgo pesceno plazo obdano s palmami. Prvic smo se tudi kopali v avstralskem morju , seveda za ograjo, ki preprecuje stingersom(meduzam), da bi nas popikale. Tezko recem , da smo se ohladili, saj je morje zelo toplo.
Calm Covu je sledil Port Douglas,s cudovitimi resorti in igrisci za golf.Port Douglas ima veliko pristanisce.
Na poti proti Cape Tribulationu smo preckali reko Daintree, v kateri plavajo krokodili. Table z napisi , da so v blizini krokodili so na vsakem koraku. Posebnost poti pa so tudi znaki, ki opozarjajo na ptico z imenom Cassovary.Gre za ptica, ki zraste do velikosti odraslega moskega in je za razvoj tropskega gozda zelo pomemben.Poje namrec cele sadeze in ko prebavi njihovo seme, le to ostane celo in pozene v novo drevo. Seme ki ga prevavi je lahko tako veliko kot seme od manga .V naravi jih je samo se cca 15.000 , ker jih veliko povozojo avtomobili.
Cape Tribulation je majhna vasica tropskem gozdu, njena posebnost je to, da tropski gozd sega vse do morja.
Nastanjeni smo na kmetiji, kjer pridelujejo tropsko sadje, ki ga dobimo za zajtrk.
Jutri pa naprej.......














Ni komentarjev: