28. junij 2009

Poletje, ki ga ni

Poletja ni in ni in ni.

Ampak mi si ga želimo in zato se jutri opravljamo neznano kam..... iskat poletje .... ga bomo našli?

Upamo.... spremljajte pa boste videli..

Le kam nas bo tokrat zanesla pot???

19. januar 2009

10.1.2009 - Sydney , Taronga zoo

Predzadnji dan našega popotovanja pa Avstraliji , smo preziveli v sydneyskem zivalskem vrtu. Počasi se pripravljamo na odhod domov, v mrzle a domače kraje.


















































09.01.2009-Sydney Opera, Center Point Tower

Glavna in najbolj prepoznavna ikona Avstralije je seveda Opera. In mi smo imeli karte za ogled cirkuške predstave, tej mogočni in impozantni stavbi.
Danski arhitekt Jorn Utzon, ki je narisal to mogočno stavbo, na kateri je 27.230 ton swedskih ploščic je umrl le nakaj dni pred nasšim odhodm v Avstralijo.
Izgradnja opere je Avstalijo stala 103 mio dolarjev in je bila prvic odprta za javnost leta 1973 , leta 2007 pa je bila uvršena na Seznam svetovne dediščine.

Po ogledu predstave smo se sprehodili skozi mesto. si ogledali The Rocks, kje je bilo prvo naselje Evropejcev.Kasneje so se razvile v zivahne trgovske ulice v neposredni bližini zaliva, danes pa le ohranjajo stavbe za bodoče rodove.
Na Circular quayu smo se slikali z Aborigini, ki tam igrajo na didžiridu in po shopingudan zaključili z ogledom sončnega zahoda na vrhu Center point Towra.