8. januar 2009

31.12.2008 - SYDNEY

Pozno vstajanje nam je prislo v navado. Vstali smo okrog 9h, zajtrk , catching up z Mijo, mojo sestricno in cas je bil, da zamenjamo avto. Camry nam je dobro sluzil vso pot od Cape Tribulationa pa do Sydneya.Naredili smo 3875 km.Uradnik pri Apollu me je gledal malo cudno, ko sem mu rekla,da sem prisla po nov avto. Po vsej zmesnjavi in vecji ceni, ki je nisem bila vesela, smo prevzeli enak avto... no comment ok......Camry, le z vecjo kilometrino, slabsim airconditionom in pokvarjenim tempomatom, cesar Matej ni bil ravno vesel.

Po vrnitvi domov je bil cas,da se pripravimo na Silvestrovo.Ob 17 uri smo ujeli vlak do Circular Qay.Ob prihodu v mesto je bil pogled naravost neverjeten.Mija mi je ze prej dopovedovala,da je v mestu nepopisna guzva, ampak nisem verjela. Pogled skozi okno vlaka je bil pravo presenecenje. Prostor okrog Opere, Rocks in zelezniska postaja so bili oblegani. Povsod polno ljudi, casa takega se nismo videli. Poiskali smo Mijo, ki je ta dan se delala, popili pivo in se odpravili na prostor, kjer smo preziveli silvestrovo.

Nasa ladja je imela odhod ob 7.15 in 1o minut cez 7 smo bili mi se dalec stran od wharfa 3, kjer nas je cakala ladja. Po prerivanju in razlaganju policistom, da imamo karte za ladjo,nam je po 15 minutah uspelo priti do cilja, Wharf 3.

Final destination: otok Clark, v sredini Sydneyskega zaliva, obdan z morjem in cudovitim razgledom na most in neboticnike. Otok je zelo majhen, velik priblizno tako kot park pred Ljubljanskim sodiscem in prenese max.390 ljudi.Mislim, da nas je bilo okrog 300. Ob prihodu na otok so ljudje kar tekli , da najdejo najboljo pozicijo s pogledom na Sydney. Ker na otoku ni nicesar razen Wc, si je moral vsak prinesti svojo silvestrsko vecerjo. Obvezna oprema je bila tudi dekca in piknik pod sydneyskimi zvezdami se je lahko zacel.

Ob 9ih je bil na vrsti druzinski ognjemet, ki je trajal 9 minut in punci sta neznansko uzivali. Z nasega piknik prostora smo lahko opazovali oba ognejmeta, tistega iz sredine zaliva in ognjemet na mostu.

Bilo je naravnost magicno. Cesa tako lepega se nisem dozivela.

Med cakanjem na polnocni ognejmet smo dobili povezavo z domov, Slovenijo, kjer je mrzlo, dezuje in je na sploh grozno..... no pa saj to veste, ce to berete, medtem ko smo mi v kopalkah, nam je vroce in se imamo super. No kakorkoli ze , bilo je super slisati dedije in babice.

Okrog 11h je Tinkaro in Saro premagal spanec, medtem ko smo mi opazovali sprevod ladij po zalivu, ki so bile okrasene v znacilne avstralske zivali.Cudovito.

5 sekund do 12h se je zacelo odstevanje in nato cudovit ognjemet, ki je trajal in trajal.....

Domov smo prisli ob 2h .





































1 komentar:

May pravi ...

Pozdravljeni dragi moji!
Poleg vseh vaših prekrasnih doživetij je bilo silvestrovanje pod milim nebom, ob tako cudoviti scenografiji gotovo res enkratno dozivetje! Slika Sydnejske opere kar dokaj ilustrativno kaze kaksne mnozice ljudi so se zgrinjale povsod ...
Hvala da ste nekaj teh lepih trenutkov pofotkali in jih po tej poti delite z nami!
bica