10. julij 2014

Nizozemska maj - 2014


Zapisov je vec, tale je Sarin.

Letos smo se odločili, da bomo za prvomajske počitnice odšli na Nizozemsko.
V sredo zjutraj smo ob približno 4.00 odšli od doma.Vožnja je trajala 13 ur.Vmes sem spala, jedla in se prepirala s Tinkaro. Na kosilo smo odšli v trgovski center v mestu Duisburg, kjer sem dobila tudi nove čevlje.Nizozemska se mi je na prvi pogled zdela ravna ,vetrovna in tulipanasta.
Stanovanje smo najeli preko Airbnbja od Wouterja.Stanovanje ima zellooooooooooooo strme stopnice in malo vrta.S Tinkaro spiva na napihljivi postelji.
Ko smo prišli v stanovanje smo razpakirali, nato pa smo šli na plažo. Ker je bila voda ledena, se nismo kopali.Bilo je vetrovno zato sem kajtala.
Naslednji dan smo z vlakom odšli v Amsterdam. Peljali smo se z ladjico po rečnih kanalih in opazovali lepe hiše, zraven pa poslušaloi razlage o Amsterdamu. Med pohajkovanjem po Amsterdamu smo morali paziti, da nas niso zbili kolesarji.V Amsterdamu lahko kadiš travo, zato je povsod disalo po njej. Jedli smo poffertjes in pomfri.Šli smo tudi v muzej piva Heiniken, jaz pa sem se še pred tem ponestreči stuširala v vodometu.
V petek smo odšli na tržnico sira v Alkmaarju.Ogledali smo si tehtanje sira in ga nekaj tudi kupili.Nato smo na poti do Edama zavili še do mlina na veter in si ga ogledali še od znotraj.Bilo je veliko stopnic in lestev pri katerih nisem želela gledati dol.Kasneje smo odšli še v Edam in tudi tam kupili sir in si ogledali mesto. Odšli smo še v neko turistično vasico ,kjer naj bi prikazovali vse značilnosti Nizozemske(cokli,sir,tulipani mlini na veter,itd.,).
V soboto smo si ogledali tulipane v parku Keukenhoff. V tem letnem času je park najlepši.Popoldne smo opazovali cvetlično parado.Bilo je zanimivo saj so bili vozovi narejeni iz rož.Še bolčj bi uživali v razgledu če ne bi tako pihalo.Šli smo v neko obmorsko mesto in na plaži pojedli kosilo.Nato sem spet kajtala.
V nedeljo smo šli domov.


1 komentar: