19. januar 2009

04.01.2009- Melbourne

Romsey se nahaja le 60 km od Melbourna, zato smo lepo in sonco nedeljo izkoristili za ogled tega velikega mesta, svetovno znanega po tenisu in dirki formule 1. Najprej smo si ogledali Queen Victoria Markets, kjer prodajajo razlicne izdelke, največ pa je spominkov(klubuku, majice, kenguruji....)
Ker prazna vreča ne stoji pokonci, smo si za zajtrk privoščili prave ameriske krofe-donats. Izdelujeo jih v cca 50 let starem in za to prirejem avtobusu. No, od 24 jih je ostalo samo 6.(mjami,se bi mami)Sladkorja je bilo za cel dan dovolj, zato smo se odpravili na raziskovanje mesta.
Mesto lezi ob reki Yarra in je zgrajen na zelo zanimiv nacin in sicer po sistemu-the grid- pravokotnem sistemu.Center mesta sestavljajo Flinder street,Colins street, bourke street, Lonsdale street in vsa od teh ulic ima se svojo malo ulico, little flinder street, little Colins street itn. Te male ulice so včasih uporabljali za dovoz in dostavo na velike ulice, danes pa je na teh ulicah veliko restavracij, galerij in barov.


















































Ni komentarjev: