1. julij 2012

Hit the Road Jack !!

Vsem sledilcem in spremljevalcem našega potovanja sporočam, da smo ok in da smo zapustili New York, Big apple, predvsem pa veliko betonsko dzunglo.Zadnje dni smo New York prečesali podolgem in po čez in za nekaj časa ga imamo dovolj.




Postopoma bova naložila še slike zadnjih dni.

Nedelja nam je prinesela kar nekaj presenečenj, prvo že kar zjutraj, ko smo prišli po avto in dobili upgrade iz našega naročene Toyote Corole v Chrislerjev minivan Town & Country. Za majhno doplačilo seveda ;) JEEEEEEEEE sta vpili punci, ko smo vstopali, mami in tati ta avto je pa THE best :))))


Priznam vožnja je bila pravi užitek in počitek, predvsem od betonske džungle. Zopet smo potovali, tako kot mi radi potujemo, spoznavamo deželo, radi imamo naravo. Ravno ugotavljava, da smo mogoče v NY ostali kakšen dan preveč, saj je hoja po mestu in shoping, kar smo počeli v petek in soboto, bolj utrujejoče kot ogledovanje znamenitosti.
Pa nismo nič pametnega kupili, še posebej Matej je bil zelo razočaran, ko smo v soboto prišli pred trgovino B&H, kjer prodajajo foto video opremo in ugotovili,da so na višku sezone ob sobotah in nedeljah zaprti :(.

No nazaj na pot....
Po celodnevni vožji smo želeli ujeti vsaj glimps of Niagara fallsov, zato smo se odpeljali proti razgledni točki in ker se v mestu še nismo znašli, smo se nenadoma znašli na Rainbow bridgu, ki vodi v KANADO !!!! Po pregledu na meji in vprašanjih kot npr. ali imate s seboj kaj orožja ?!, ognjemete ?! smo se odpeljali v kanadski del Niagara fallsov, kjer je bila nepopisna gneča, a razgled je boljši kot na ameriškem delu. Vendar pa zaradi gneče nismo mogli nikjer parkirati , zato so slike "leteče".



Trenutno smo na Niagara Falls, v prijetnem motelu Moonlite, ki ima, na veliko veselje punc, bazen. Danes (ponedeljek) smo se z ladjico Maid of the Mist zapeljali čisto pod Gromeče slapove in občutili moč miljonov hektolitrov vode, ki se pretakajo čez Horse shoe, popoldne pa preziveli ob bazenu.




Ni komentarjev: